Skip links

08 januari 2020

Raadspraat: Welkom in de Twenties!

Een paar dagen geleden zijn we een nieuw decennium begonnen: de twenties. Hoewel je vooruit moet kijken en je niet te lang druk moet maken om wat achter je ligt, kan het toch interessant zijn om te leren van het verleden.

Honderd jaar geleden, in de twenties van de twintigste eeuw, ontdeden de vrouwen zich letterlijk voorgoed van het korset. Het keurslijf werd afgeworpen. De opkomst van de radio bracht verschillende muziekstijlen over de hele wereld. Jazz en Blues braken echt door. Mensen mochten anders zijn!

Honderd jaar later heeft het internet alle culturen in de wereld veel dichter bij elkaar gebracht. Ieder mens kan zich uiten door het delen van foto’s, muziek, filmpjes en meningen. Een idool is zo gemaakt en net zo makkelijk verguisd. Wie het hardst roept, krijgt vaak de meeste aandacht. En dat heeft grote gevolgen voor hoe wij nu met elkaar omgaan.

Laten we de nieuwe twenties ingaan zoals het honderd jaar geleden gebeurde. Werp het keurslijf af en laten we stoppen met het in een hokje stoppen van mensen. Respecteer verschillen, maak je niet druk als iemand een andere smaak of mening heeft en probeer elkaar te begrijpen. Ieder mens is uniek, ieder mens is Anders!

Wij zien uit naar een periode waar we focussen op oplossingen, niet op problemen. Waar samenleving ook betekent dat we samen leven. Waar een ieder zichzelf kan en mag zijn. Werk samen, zorg goed voor elkaar, kijk naar elkaar om en wees geïnteresseerd in de ander.

Geniet van het leven!

Bartjan Meier
Commissielid

Meer informatie:

Klik hier voor het artikel in het Groentje.

Volg ons