Skip links

13 maart 2018

Blog: Markt

Viooltjes, rozen, appels, mandarijnen, ijs, koffie, pepermunt, pennen, papierwaren en ja, zelfs de participizza’s waren afgelopen zaterdag op het Oude Dorp en in het Castellum te krijgen. 

Niets bijzonders toch? Op zaterdag is er altijd markt, hoor ik u denken. 

Nee, we hebben het hier over de verkiezingsmarkt Houten. Een heerlijke verzameling vlaggen, banners en natuurlijk de mensen in de gekleurde jassen. Dit alles om uw aandacht te krijgen en om met u in gesprek te komen. Ondertussen deelt men fruit en bloemen uit naast de marktkoopmannen en koffie en ijs naast onze horecaondernemers. 

Nee, bij Houten Anders geen poespas, gewoon een helder verhaal en betrokken mensen die graag luisteren naar uw verhaal. 

Afgelopen zaterdag sprak Axel op het plein met Hans; 

Zijn hele leven zat hij in de techniek: boten, overheid en engineering. Duurzaamheid was vooral zijn ding. Toen Castellum werd ontworpen, diende hij een bezwaar in met argumenten waarom de plannen van de gemeente destijds niet deugden. Hij kreeg geen reactie. Vervolgens heeft hij het nog eens geprobeerd met een voorstel over het hergebruiken van zwembadwarmte in de vorm van warmteterugkoppeling: weer geen reactie. Hij kan het bijna niet meer opbrengen om te geloven dat de politiek er voor de burger is. Hij ziet het niet meer, kijkt wat verloren om zich heen tussen al het verkiezingsgeweld en toevallig kruisten de blikken waardoor er een gesprek ontstond. Eigenlijk wilde Hans het gesprek niet meer aangaan. Hij deed het toch en het werd een inspirerend gesprek. Scherp op de inhoud, ongezellig aan het begin, maar gezellig en zelfs optimistisch op het eind – toen de scepsis verdween – en er misschien weer iets van de hoop op verandering terugkwam. 

Dat kan anders! 

Nu gaat het Hans niet om een bedankje, want hij deed het voor Houten. Toch verdienen mensen zoals hij erkenning, ongeacht of hun ideeën worden gebruikt. Het minste wat een gemeente kan doen is een bedankje sturen. Een bonbon in een doosje met een kaartje erbij: Bedankt dat u met ons hebt meegedacht! Dat is al zoveel beter dan geen reactie. Helemaal niks…! 

Aanstaande zaterdag staan wij weer met zijn allen op het Rond. Dan is er genoeg! Heeft u zin in fruit, bloemen, een pepermuntje of anders een flyer met Houtense standpunten? U bent van harte welkom. 

We zijn het eens, het gaat goed! En samen kan nóg beter: het kan Anders! 

Tot zaterdag! 

 

Houten Anders!:

Wayne, John, Cisca, Jeroen, Bart Jan, Axel, Saskia, Bart, Michel, Herberd, Henk. 

Volg ons