Skip links

13 februari 2019

Raadspraat: Trots!

Vorige week maandag was letterlijk een top-avond, een topSPORTavond, een avond waarin velen getuige waren van hoe Houten presteert op sportgebied. Ons eigen sportgala, een groots jaarlijks terugkerend evenement in hartje Houten. In ons eigen theater aan de Slinger werden de prijzen uitgereikt aan de beste Sporter, Sporttalent, Sportploeg, Sportvrijwilliger en nieuw dit jaar het beste Schoolsportinitiatief. Sinds 2011 wordt op gepaste wijze aandacht geschonken aan alle (top)sporters die Houten rijk is.

De spetterende avond trapte af met een diner, waarbij een presentatie over de samenwerking tussen de scheidsrechters op het veld werd gegeven door betaald voetbalscheidsrechter, Houtenaar Jeroen Manschot. Sportvrouw van Houten 2012, voormalig Rugby Sevens International Tessa Veldhuis was de rest van de avond onze sportieve gastvrouw.

Vol bewondering heb ik zitten kijken naar de grote diversiteit aan genomineerden, van aanstormend tennistalent Tim van der Horst, tienjarig skitalent Anouk van Maren tot de baanonderhoudsploeg van TC Atalanta, een groep gepensioneerde vrijwilligers die zich inzet voor de sport.

De sportteams van Houten scoren ook bijzonder goed. SV LAND/TAURUS H1 won afgelopen jaar de Nationale Beker binnen het volleybal. STIPT PAYROLL/HOUTEN H1 van Handbal Houten werd in 2018 kampioen in de Eredivisie.

Elk jaar staat de activiteitenmarkt aan de basis van nieuw talent. Ons eigen dorp biedt een podium aan een wijd scala aan sporters. Elke week weer geniet ik van de Houtense sportprestaties. Houten heeft enorm veel sporttalenten ‘in huis’. Te veel talent om allemaal op te noemen. Veel mensen om trots op te zijn, trots om mijzelf een Houtenaar te noemen!

Wayne Wilson
Fractievoorzitter Houten Anders!

Volg ons