Skip links

3 februari 2022

Steuntje in de rug voor de horeca ondernemers

De gemeenteraad van Houten heeft met een ruime meerderheid een motie van Houten Anders! en D66 Houten aangenomen om horeca ondernemers in deze moeilijke en onzekere periode een steuntje in de rug te bieden. Zo hoeven zij in 2022 geen leges te betalen voor terrassen, krijgen zij meer ruimte om (winter)terrassen te plaatsen en hoeven zij geen kosten te betalen voor het organiseren van evenementen.

Situatie horeca

In de afgelopen weken hebben fractieleden van Houten Anders! en D66 Houten een ronde gemaakt langs verschillende horeca ondernemers in Houten. Dat zij al twee jaar door een enorm moeilijke periode gaan is duidelijk, maar deze één-op-één gesprekken toonden aan hoe schrijnend en onzeker de situatie werkelijk is. Inkomsten zijn laag, steunmaatregelen zijn niet toereikend en kosten lopen gewoon door. Met de aangenomen motie wordt beoogd in deze tijden van onzekerheid in ieder geval vanuit de gemeente enige zekerheid te bieden.

Nieuwe stimulans

Hiermee zet de raad woorden om in daden. Een erkenning van de sociale en maatschappelijk rol die de horeca vervult als het gaat om het weer elkaar te kunnen ontmoeten. En ook als stimulans om weer activiteiten en evenementen te kunnen organiseren zodat Houten weer gaat bruisen!

Andere sectoren

Deze motie betekent niet dat andere noodlijdende sectoren geen steuntje in de rug verdienen. Juist wel! De raad ziet het als een continue taak om alle sectoren goed te volgen en te onderzoeken wat de gemeente voor hen kan betekenen in deze lastige periode.

Meer informatie

Artikel Algemeen Dagblad door Maarten Venderbosch: Harold inversteerde 40.000 euro in heaters voor zijn terras, ze mochten maar twee dagen aan. 

Volg ons