Skip links

30 januari 2021

Special Omroep Houten: Wayne Wilson

Op 30 januari heeft Omroep Houten een special uitgezonden over Wayne Wilson, ons raadslid. Met deze special wil de omroep ‘de mens achter de politicus centraal stellen’. U kunt de uitzending terugluisteren onder dit bericht.

‘You only live once’

Wayne heeft een lijfspreuk. Hij haalt daarom het beste uit zijn dag, want hij weet:  Hij groeide op in Zuid-Afrika en kwam in Amerika zijn vrouw tegen. Zij zijn uiteindelijk in Nederland gaan wonen en zijn uiteindelijk in Houten komen wonen.

Als ondernemer heeft Wayne een ICT-bedrijf in Woerden. Daarnaast is hij heel sportief. Zijn lijfspreuk helpt hem om risico’s te nemen op het sportieve vlak, toch is hij heel erg betrokken bij de veiligheid in en om Houten en schat hij risico’s goed in. 

Ondernemer

Waynes vader was ondernemer in Zuid-Afrika, dus het ondernemerschap is hem niet vreemd. Hij studeerde hotelmanagement in Zuid-Afrika en is na zijn studie gaan werken en reizen. Zo kwam hij via Los Angeles in Miami terecht. Daar ontmoette hij zijn vrouw en samen zijn zij naar Nederland gegaan om te settelen. Daar ontwikkelde hij zich tot ICT’er en startte zijn eigen bedrijf waarmee hij zich vooral wilde richten op kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. 

Sporter

Wayne wilde altijd al vliegen. Hij kon eerder een vliegtuig besturen dan een auto. In Nederland heeft hij het paragliden ontdekt als hobby. Op grote hoogte overdenkt hij het leven en komt hij helemaal tot rust.

Wayne doet daarnaast nog veel meer sporten, zoals hardlopen en is betrokken bij veel sportverenigingen in Houten. Het geeft hem energie en plezier. 

Veiligheid

Het dossier ‘veiligheid’ is politiek belangrijk voor Wayne. Als initiatiefnemer van één van de eerste Houtense buurtpreventie-apps is hij nauw betrokken geweest bij Veilig Houten

Veiligheid gaat voor Wayne vooral over goede samenwerking. De verschillende buurtapps werken steeds beter samen onder leiding van Veilig Houten. Hij is een bevlogen burgerhulpverlener. 

Wayne neemt in zijn leven als ondernemer en als sporter veel risico’s. Dat voelt tegenstrijdig, maar hij reageert daarop: “Risico’s kun je alleen nemen, als je ze van te voren goed kunt inschatten.”

Het typeert zijn kijk op besluitvorming.  

Omroep Houten

De presentatie van deze uitzending is in handen van Martin Monkel en Ger Kroes.
De techniek is verzorgd door  Jon Nellestijn.

Het volledige interview is ook terug te luisteren via OmroepHouten.nl

Volg ons