Skip links

31 augustus 2022

Raadspraat: Valse start

Na een hete zomer is het nieuwe politieke seizoen weer van start gegaan.

Er is desondanks veel gebeurd, terwijl we vakantie vierden. Het college besloot een smak gemeenschapsgeld te steken in een onderzoek naar alternatieven voor Windpark Goyerbrug. Er is niet zoveel op de onderzoeken aan te merken, behalve dat ze weinig nieuws bevatten. Zoals verwacht zijn er geen serieuze alternatieven die binnen de lokale regels en landelijke wetten passen.

Het is lastig uit te leggen dat politici onderzoeken laten doen naar feiten die zij al moesten kennen. De gemeenteraad en de provincie hebben ruim 10 jaar terug al besloten dat er windmolens bij de Goyerbrug mogen komen. De Raad van State verplicht de gemeenteraad nu alsnog een besluit te nemen over de vergunning. De uitkomst van de onderzoeken was daarom voorspelbaar. Coalitiepartijen komen nu terug op hun verkiezingsbelofte en ook dat was te verwachten. Het blijft de vraag waarom zij die belofte überhaupt deden. Het zal toch niks met de verkiezingen te maken hebben gehad?

Niet alles was zo voorspelbaar deze zomer. Het COA besloot ineens om een deel van het Van der Valk te huren. Dat was een verrassing voor iedereen. We waren toch nog in gesprek met het COA over de plannen aan de Essenkade? Wij hebben het een tijdje aangekeken voor wij nu met ons oordeel komen: het is een prima oplossing om vluchtelingen op te vangen, tot de plannen op de Essenkade zijn gerealiseerd. Eén der coalitiepartijen vond het nodig om in het AD excuses te eisen van het COA. Dat klinkt allemaal weer erg krachtig en leidt de aandacht van het windpark af. Want je moet toch wat… na zo’n valse start?

Zien we u 3 september op de Activiteitenmarkt?

Graag praten we met u over wat u bezighoudt in Houten.

Axel Eerdman
Raadslid Houten Anders!
axel.eerdman@houtenanders.nl

Meer informatie:

Publicatie in ’t Groentje

Volg ons