Skip links
Lijsttrekker Eerdman Houten Anders!

1 december 2021

Raadspraat: Uitgelekt

Twee weken geleden werden we opgeschrikt door een lek. Een serieus data-lek. Gert-Jan Segers lekte stukken uit de formatiegesprekken tussen VVD en CDA. Hij vergat de stukken in de trein tussen Den Haag en Amersfoort. Gelukkig heeft het geen gevolgen voor de kabinetsformatie. Een hele opluchting.

Vaak lekt men met opzet, heel soms per ongeluk. Het lekken van informatie is een manier om ideeën bij inwoners te peilen. Het 1Vandaag-Opiniepanel, Maurice de Hond en anderen achterhalen graag wat u en ik dan van die ideeën vinden. Als een idee niet op de goedkeuring van Nederland kan rekenen, dan kunnen politici het anders doen. De kiezer zal hen niet verwijten dat zij hun idee bijstellen. Slim toch?

In Houten wordt er zelden iets gelekt. Sterker nog, het komt zelfs voor dat in openbare informatie niet wordt opgemerkt hoe vreemd en impactvol voorstellen zijn. Tot zij worden uitgevoerd. De coalitiepartijen stemmen in 2019 vol overtuiging vóór de begroting van 2020. Daarin staat helder beschreven hoe de gemeentepagina uit het Groentje zal verdwijnen. De oppositie stemt tegen.

Onlangs stond in het Groentje vermeld: de gemeentepagina stopt er mee. Achterbannen beginnen terecht te protesteren. Notabene een coalitiepartij dient een motie* in om de gemeentepagina alsnog te redden. Natúúrlijk wordt die unaniem aangenomen. Vanaf januari is de gemeentepagina terug. De motie* wordt gevierd alsof het de redding van Houten is en de achterbannen zijn euforisch. Het is werkelijk fantastisch, wat je als politieke partij kunt bereiken! Chapeau!

Waar kan ik lekken, dat dezelfde coalitiepartij eerder met vol verstand vóór het afschaffen van de gemeentepagina heeft gestemd?

Houten is uniek, dat maakt Houten Anders!

Axel Eerdman

Lijsttrekker Houten Anders!

axel.eerdman@houtenanders.nl

*) Het blijkt bij opmaak van dit bericht om een amendement te gaan, maar het resultaat is hetzelfde.  

Meer informatie:

Publicatie in ’t Groentje.

Amendement (pdf): Handhaven wekelijkse Officiële bekendmakingen in Houtens Nieuws:  

Begroting 2020 (pdf) – zie pagina 164

Volg ons