Skip links

22 februari 2023

Raadspraat: Topsport in Houten

Sport kan je op vele manieren beleven. Het kan recreatief of competitief; iedereen doet het op zijn eigen niveau, actief of als toeschouwer. Genoeg keuze voor iedereen, ook in Houten.

Houten is een sportgemeente. Er zijn veel verenigingen, ook in de kleine kernen en je ziet altijd wel mensen sporten in de parken, op de vijfwal en hardlopend op de fietspaden. Sport en beweging is goed voor de gezondheid, daar is iedereen het over eens.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen die wil sporten, kan sporten in Houten. Dat betekent dat er genoeg velden, zalen en verenigingen moeten zijn om dat mogelijk te maken.

Ook de grote talenten die we hebben in Houten moeten zich kunnen ontwikkelen. Dit jaar hebben we een aantal fantastische sporters gezien tijdens het Sportgala die een prestatie hebben neergezet waar wij als Houten trots op zijn.

Topsport is belangrijk voor Houten, omdat wij laten zien dat wij trots zijn op onze inwoners en in het bijzonder op deze sporters. Topsport trekt toeschouwers aan, het inspireert mensen om zelf te gaan sporten en maakt Houten extra bruisend doordat mensen elkaar ontmoeten. Het helpt ook de recreatieve sport voor het grote publiek toegankelijk, aantrekkelijk en interessant te maken.

Verenigingen werken al samen en zijn bezig om te kijken wat er nodig is om in Houten het topsportniveau mogelijk te maken. Topsport is een investering, topsport vraagt om een visie en dat willen wij vanuit de politiek omarmen.

Daar zijn idee├źn voor nodig, daar zijn vrijwilligers voor nodig en sponsoren. Wij geloven dat sport meer aandacht verdient dan die ene paragraaf in het collegeprogramma.

Sport is belangrijk. Denk gerust met ons mee en laten we samen plannen maken, zodat topsport geen tobsport wordt! We horen graag van u.

Bartjan Meier
Commissielid Houten Anders!
bartjan.meier@houtenanders.nl

Volg ons