Skip links

14 februari 2018

Raadspraat: Samen bereiken 

De verkiezingen naderen met rasse schreden. Alle partijen, ook Houten Anders!, zijn druk bezig met hun profilering en vooral bezig om zich sterk te onderscheiden van de acht andere partijen die aan dit circus meedoen. Eigenlijk is dat heel jammer, want het is voor een kiezer net zo belangrijk om te weten met welke partijen je overeenkomsten en mogelijkheden tot samenwerking ziet. Uiteindelijk zal na deze campagnetijd ook weer die samenwerking gezocht moeten worden. Ik ga ervan uit dat geen partij de absolute meerderheid haalt in een diverse samenleving als de Houtense.

Over veel zaken zullen compromissen gesloten worden na de verkiezingen en de meeste verschillen zullen met geven en nemen weggewerkt worden. Natuurlijk is het dus belangrijk dat u het inhoudelijke stuk van partijen beoordeelt, maar minstens zo belangrijk is het om de stijl van een partij te bekijken. Zijn het compromisloze schreeuwlelijken die niets bereiken? Of zijn het mensen die met hun achterban in het achterhoofd in overleg het meest voor u bereiken?

Houten Anders! is een partij die samenwerken hoog in het vaandel heeft staan. Samen kunnen we de wereld aan. Dat betekent soms dat je wat moet geven en soms wat moet nemen. Het is daarbij heel belangrijk dat we aan de kiezer duidelijk maken waarom we iets gegeven hebben en wat daar tegenover staat.

Als Houten Anders! deelneemt aan het volgende college zullen wij bij de start van dat college duidelijk maken wat er samen met de andere partijen gerealiseerd gaat worden en wat de HA!-inbreng daarbij is. Aan het eind van die collegeperiode zullen we ook verantwoorden wat er daadwerkelijk bereikt is. Ook zullen we daarbij aangeven wat er niet bereikt is en vooral waarom niet. De kiezer heeft daar recht op.

Een goede keus toegewenst!

Michel Hofstee

Fractievoorzitter Houten Anders!
michel.hofstee@houtenanders.nl

Meer informatie:

Klik hier voor de publicatie in ’t Groentje.

Volg ons