Skip links

03 mei 2023

Raadspraat: ‘Onzichtbaar, maar niet onopgemerkt.’

Daags voor Koningsdag heeft het Zijne Majesteit behaagd om 12 betrokken inwoners van onze gemeente een lintje op te spelden. Koning Willem besteedt dat werk graag uit aan burgemeesters. Gelukkig geniet onze burgemeester zichtbaar van zijn rol tijdens dit feest. Vol enthousiasme speldt hij het ene lintje na het andere bij de gedecoreerden op de borst. Tussen de praatjes door ontbreekt het de gasten aan niets: koffie, thee, zoetigheden en na een glas bubbels is er een lunch. Een koor zingt, een piano speelt. Het is een hele happening in het theater Aan de Slinger.  

Ook voor gemeenteraadsleden is het een feestje om naar uit te kijken. Elk gemeenteraadslid krijgt een uitnodiging. Een inwonerspartij als Houten Anders! is er dan. Dit jaar waren er ook raadsleden van PvdA, GL en de VVD bij aanwezig. Dankbaar zijn wij, want zo’n lintje krijgen mensen niet voor niets. Zij zetten zich al jaren belangeloos in voor de mensen om hen heen en voor talloze organisaties. Kerken, scholen, verenigingen en stichtingen kunnen op hen rekenen.

Onzichtbaar voor velen, maken ze het parochieblad of stippelen ze de route van de avondvierdaagse uit. Achter de schermen overleggen ze met aannemers over de verduurzaming van het clubgebouw. Na een werkdag doen ze nog even de administratie van een stichting of brengen ze een bezoek aan zieke mensen. Dankzij vrijwilligers kunnen de organisaties bestaan en hun goede werk doen. 

Het is daarom belangrijk om onze waardering voor vrijwilligers uit te spreken. Er zijn nog zoveel vrijwilligers die ook een lintje verdienen! Een lintje toont de waardering voor het werk dat zij voor ons doen.

Wie draagt u voor? Dan worden ook deze vrijwilligers zichtbaar en opgemerkt.

 

Axel Eerdman
Fractievoorzitter Houten Anders!
axel.eerdman@houtenanders.nl

 

Impressie van de Lintjesregen 2023, het koor Total Praise zingt op het podium.
Het koor ‘Total Praise’ zingt tijdens de Lintjesregen 2023.

 

Meer informatie:

Publicatie in ’t Groentje.

Iemand voordragen voor een lintje? (gemeente Houten)

Volg ons