Skip links

27 mei 2020

Raadspraat: Nieuw Houtens Normaal

We werken nu al ruim twee maanden thuis. Persoonlijk raak ik er al aan gewend. Collega’s spreek en zie ik via video-gesprekken en als het even kan drink ik mijn koffie of thee in de tuin. Ik hoefde nooit ver te reizen naar kantoor, maar die 20 minuten in de auto hielpen wel om even over te schakelen van mijn werk naar mijn privéleven. Die mis ik nu, want eerlijk is eerlijk – als je thuis werkt is het heel makkelijk om die 20 minuten gewoon maar even door te gaan.

We praten over het nieuwe normaal. Niet omdat we willen, maar omdat we geen keuze hebben. Hoe kunnen we met zijn allen het nieuwe normaal vorm geven? Gaat het ooit wennen?

We fietsen meer en we lopen meer, dat is duidelijk te merken. Maar hoe houd je anderhalve meter afstand op een voetpad dat een meter breed is, met links een hoge heg en rechts een muur? Uitwijken is geen optie als iemand je tegemoet komt. Een goed moment om eens het wandel- en fietspadenplan van Houten te bekijken en een paar kritische plaatsen aan te pakken. Hopelijk zien we hier wat van terug in de uitwerking van de Ruimtelijke Koers.

Voor het nieuwe normaal is het vooral belangrijk dat de economie weer vol op gang komt. Lokale ondernemers, zoals horeca, kappers, sportscholen en zzp’ers, hebben onze steun hard nodig. Daar kunnen we met zijn allen aan helpen. Ga ook weer naar de bioscoop, naar het theater en neem na afloop een drankje op een terras. Eigenlijk los van de hele huidige crisis, hoe meer we lokaal doen, hoe levendiger Houten zal zijn!

Het allerbelangrijkst in het nieuwe normaal is de gezondheidszorg. Laten we hopen dat de zorg meer aandacht en waardering krijgt in het nieuwe normaal. Daar worden we allemaal beter van.

Bartjan Meier
Commissielid Houten Anders!

Volg ons