Skip links
Lijsttrekker Eerdman Houten Anders!

15 september 2021

Raadspraat: Il conto, per favore!

Kort geleden heeft u kunnen lezen dat ik door onze leden ben gekozen als lijsttrekker van Houten Anders! Dat vind ik een hele eer en ik kijk met veel enthousiasme uit naar de verkiezingen.

Omroep Houten schreef een interessante column over de inwonerspartijen. Een aanrader! De column toont de verschillen tussen de twee Houtense partijen. U heeft straks in maart echt wat te kiezen. Het stelde ons de vraag: ‘Welke wapenfeiten kunnen we dan van de raadsperiode 2018-2022 precies bijschrijven op het conto van Houten Anders!?’

We hebben het niet in ons persbericht genoemd en het is heel verleidelijk om op deze plek allerlei ‘feiten’ te noemen. Er ontstond in onze groepsapp al snel een mooi lijstje waar wij allen trots op zijn. Een aantal ‘wapenfeiten’ hebben wij op onze sociale media geslingerd en u mag van ons verwachten dat wij hier ook in ons verkiezingsprogramma op terug zullen komen. Het is kennelijk belangrijk om iets ‘op je conto bij te schrijven’.

Veel interessanter vind ik de dingen die we nog niet konden bijschrijven: een urgentiecommissie bestaande uit leden die geen relatie hebben met de woningcorporatie; een tussentijdse evaluatie van ons sociale programma; helderheid over de voorwaarden van exploitatievergoedingen; betekenisvolle inspraak bij woningbouwprojecten en beleidsverandering. Waarom lukken dat soort dingen in Houten niet?

Aan onze Wayne – ons raadslid – heeft het niet gelegen. Ik ken niemand die zo hard werkt en zich zo inzet voor Houten. Samen werken wij met ondernemers, inwoners, wethouders en partijen om feiten boven tafel te krijgen. En om enkel voorstellen in het algemeen belang op het conto van onze gemeente bij te schrijven.

Want, Houten is uniek en daarom is Houten Anders!

Axel Eerdman

Lijsttrekker Houten Anders!

axel.eerdman@houtenanders.nl

Meer informatie

Videoverslag gemeenteraad over exploitatievergoedingen (vanaf 3:50:20)

Schriftelijke vragen over uitvoering van de huisvestingsverordening

Column Omroep Houten, d.d. 4 september 2021

Podcast van column Omroep Houten d.d. 4 september 2021

Volg ons