Skip links

12 september 2018

Raadspraat: Houten Bruist!

Zaterdagochtend, 1 september. Houten ontwaakt. De hete zomer is voorbij en het nieuwe seizoen begint lekker fris en zonnig. Het Rond is veranderd in een levendig doolhof van kraampjes en natuurlijk zetten wij ook onze spulletjes in een kraam die er al snel anders uit begint te zien. Tevreden kijken we rond over het plein.

Meer dan 200 verenigingen, stichtingen en initiatieven zijn present: sportverenigingen demonstreren hun talenten; jong en oud dansen, zingen en maken samen muziek. Wie iets wil bijdragen aan Houten kan bij de verschillende initiatieven terecht. Culturele verenigingen, zorginstellingen en belangenorganisaties zoeken de verbinding met wie zich maar verbinden wil. Overal waar je kijkt zijn mensen met elkaar in gesprek. Een prachtig gezicht.

Ook de vrijwilligers onderling ontmoeten elkaar na een lange zomer weer. Soms ken je elkaar al via Facebook en ontmoet je elkaar nu eindelijk in het echt. Op Facebook is de discussie snel gevoerd, maar de mens achter het idee staat nu in levende lijve voor je. Er is tijd voor dialoog, weer eens wat anders.

“Houten moet weer bruisen, zoals in die goede oude tijd!” Hoe vaak hebben we dat niet gehoord tijdens de verkiezingstijd! De hang naar een verleden dat misschien wel nooit meer terugkomt, doet je op een dag als vandaag bijna vergeten hoe bijzonder het is dat Houten zoveel actieve groepen telt die zich inzetten voor elkaar, hun medemensen en voor Houten.

De dag is er eentje om van te genieten. Niet alleen het weer zit mee, maar de sfeer op het Rond is uitstekend. Punten voor verbetering zijn er altijd, maar iedereen die over de markt loopt voelt: Houten bruist! Maar misschien bruist Houten…anders?

Wayne Wilson
Fractievoorzitter Houten Anders!
wayne.wilson@houtenanders.nl

Meer informatie:

Klik hier voor de publicatie in ’t Groentje.

Volg ons