Skip links

19 mei 2021

Raadspraat: ‘Als de lente komt…’. 

…komt alles weer tot leven. Wat is het toch heerlijk om in Houten te wonen. En nu het lente is geniet ik des te meer. Niet alleen omdat de dagen weer langer zijn en we de zon iets meer zien. Maar ook omdat in Houten overal de bloemen langs de fiets- en voetpaden kleur geven aan de omgeving. We werken nog steeds veel thuis en dan is een ommetje een waar genot met de uitbarsting van kleuren en geuren van de natuur.

Mensen trekken met dit mooie weer nog meer naar buiten. De fietspaden lopen vol en helaas horen we vaker over kleine en grotere ongelukken op onze drukke fietspaden. Omdat we vinden dat hier best wat extra aandacht aan besteed mag worden, hebben we als Houten Anders! een motie in ontwikkeling om de kwaliteit en veiligheid van voet- en fietspaden te verbeteren. Deze hopen we heel snel in te kunnen dienen.

Politiek gezien valt er genoeg te beleven in Houten. We hebben een hectische periode achter de rug met de Ruimtelijke Koers en daar moet nu een vervolg op komen. Daarnaast komen er meer belangrijke onderwerpen tot bloei de komende maanden.

Er is nu veel discussie over de kinderboerderij en binnenkort gaan we praten over het Oude Dorp, over de energie- en duurzaamheidsvraagstukken, over de nieuwe omgevingswet en nog vele andere lokale onderwerpen. Heel interessant voor u als inwoner van Houten om te volgen!

Het is enorm motiverend om je in te kunnen zetten voor lokale onderwerpen, voor de Houtense inwoners. Dat doen we met alle partijen samen, we zijn allemaal lokaal, we zijn allemaal een inwonerspartij. We verschillen wel van aanpak. Zo zijn wij onafhankelijk, gericht op samenwerking en altijd positief kritisch. Wij zijn vrij van Haagse bemoeienis. Dat maakt ons anders. En uiteindelijk doen we het allemaal om samen Houten nog mooier te maken en er fijner te wonen en te leven.

Houten is uniek, daarom is Houten anders!

Bartjan Meier
Commissielid Houten Anders!
bartjan.meier@houtenanders.nl

Meer informatie:

Klik hier voor de publicatie in ’t Groentje.

Volg ons