Skip links

Ron van Swol

Ron van Swol
Commissielid
Ron.van.swol@houtenanders.nl

Mijn naam is Ron van Swol, 45 jaar oud en vader van 2 kinderen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Inventory Manager voor een producent van maaltijdboxen. Daarnaast ben ik voorzitter van Dartvereniging Houten, waar ik mij met mijn medebestuursleden inzet voor het stimuleren van de beoefening van de dartsport in onze gemeente. 

Ik ben zo’n 15 jaar geleden in Houten komen wonen en woon momenteel in De Lobben. Het is duidelijk dat Houten voor een aantal flinke uitdagingen staat op gebied van wonen, energie, klimaat en leefbaarheid. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden zullen er de komende tijd belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Om ervoor te zorgen dat Houtenaren een passende woning kunnen vinden, om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen en om toch ook onze fijne leefomgeving te behouden. En dat doen we in een tijd, waarin de discussie verhardt. Dat zien we ook in Houten.

Juist in dit klimaat is het belangrijk dat de gemeente haar inwoners vroegtijdig betrekt bij de keuzes die gemaakt moeten worden en bereid is om echt te luisteren naar wat inwoners hierover te zeggen hebben. Daarnaast is het belangrijk dat de gemeente de keuzes die ze maakt helder en begrijpelijk uitlegt. Houten Anders! is een lokale partij die dit nastreeft en dit vanuit een kritische en toch verbindende houding doet. 

Ik wil me er de komende jaren voor inzetten dat we als Houtense samenleving de keuzes maken die nodig zijn en dat we die keuzes ook gezamenlijk maken en daar trots op zijn. Houten is een fijne gemeente om in te wonen en dat houden we graag zo. 

Stuur mij gerust een mail.