Skip links

Marlous van Leeuwen

Marlous van Leeuwen
Betrokken lid
info@houtenanders.nl

 

Ik ben Marlous van Leeuwen, 50 jaar oud. Sinds 2006 woon ik in Houten met mijn twee kinderen Otmar en Amélie. In eerste instantie in Houten Noordoost en sinds een aantal jaren in Houten Zuid. En dat terwijl ik mijn hart aan Utrecht had verpand. Daar woonde ik sinds mijn studententijd, in het centrum, midden tussen de geschiedenis. De grote stad vond ik niet helemaal samengaan met kleine kinderen en bovendien miste ik het groen in de binnenstad. Eenmaal in Houten moest ik wel even wennen aan de rust en het gebrek aan historie om me heen. Houten heeft echt moeten groeien.

Inmiddels heb ik niet alleen geschiedenis in Houten gemaakt, ik heb het hier ook gevonden, al ligt die geschiedenis niet voor het oprapen. Wat ik zo leuk aan Houten vind, is dat je nog kan zien hoe het vroegere dorp Houten eruit zag. Vanaf het Oude Dorp vind je her en der boerderijen die vroeger vrij lagen. Nu zijn daartussenin woningen gebouwd, maar de boerderijen zijn er nog. Zo word je steeds herinnerd aan de agrarische herkomst van Houten. Houten voelt inmiddels helemaal als thuis. Daar heeft het groen van Houten zeker aan bijgedragen.

Mijn maatschappelijke betrokkenheid is zowel in werk als privé mijn grootste drijfveer, met name de inclusieve multiculturele samenleving. Ik kom graag op voor die mensen wiens stem je niet snel hoort, mensen die te druk zijn met overleven om van zich te laten horen. Zoals huurders in de sociale woningbouw.

Sinds 2016 ben ik lokaal betrokken bij Houten via mijn bijdrage aan de Huurdersadviesraad Houten (HAR) als voorzitter en schakel tussen beleid en werkelijkheid. De werkelijkheid van de huurders van Viveste en de wet- en regelgeving van de sociale woningbouw in het algemeen en die van Viveste in het bijzonder.

Een soortgelijke rol vervul ik ook in mijn dagelijks werk als beleidsmedewerker sociaal domein bij een gemeente. Op dit moment ben ik beleidsmedewerker schuldhulpverlening en minimabeleid voor de gemeente Barneveld. Ik heb naast kennis van werk en inkomen binnen gemeenten ook veel kennis van en ervaring met de doelgroep asielzoekers en vluchtelingen binnen verschillende functies.

Houten Anders! heb ik leren kennen via Axel Eerdman waarmee ik eerder nauw samen heb gewerkt binnen de HAR. Axel heeft me zonder veel grote moeite enthousiast weten te maken voor deze betrokken, informele en transparante lokale partij. De komende tijd ga ik op zoek naar de best passende plek voor mijn inzet voor Houten Anders! Ik kijk er hoe dan ook naar uit!