Skip links

Ludo Knollema

Ludo Knollema
Betrokken lid
info@houtenanders.nl

Op mijn vijfde in Houten komen wonen. Van de generatie die de huidige Spaghettiberg nog de Hoge Berg noemde, van zwemmen bij de Trip en rondrennen in de steegjes van Het Rond, voordat die (terecht) werden afgesloten. Nu met een jong gezin woonachtig in de Hoeves, mijn vijfde Houtense adres.

Sinds de basisschool ben ik betrokken bij Fladderen en lid van Scouting Schonauwen. Tegenwoordig ben ik werkzaam bij Van Houten&co en ook nog eigenaar van een klein bedrijf rondom sociaal verrassende interactie. Waarmee ik bijvoorbeeld al 12 jaar inmiddels bij meerdere Houtense basisscholen de Sinterklaasviering opvrolijk. 

Maar al deze activiteiten kan ik zeker niet volhouden zonder onderdeel te zijn van een groter geheel. Ik heb al met heel wat Houtenaren samengewerkt en plezier beleefd door de jaren heen. Dat is voor mij dan ook heel beeldbepalend voor hoe Houten is. Dwars door leeftijd of achtergrond heen op zoek naar samen leuke dingen doen met en voor anderen.

Ik had rondom het referendum over de Ruimtelijke Koers een hele duidelijke mening. Alleen pleidooien op Facebook typen vond ik niet genoeg bijdragen. Bovendien ben ik sterk van mening dat lokale partijen van grote meerwaarde zijn en daarom heb ik mij aangesloten bij Houten Anders!

Inmiddels kijk ik nu bijna een jaar mee in de keuken van een aantal ogenschijnlijk willekeurige mensen die echt veel werk verzetten. Dit is een actieve groep die bezig is om de mensen om hen heen te helpen en de gemeente leefbaarder te maken. 

Houten is behoorlijk anders dan andere plekken in de wereld. Welke kleine gemeente krijgt nu jaarlijks buitenlandse universiteiten op bezoek, is voor Nederlandse universiteiten een dagexcursie waard en krijgt het voor elkaar om in fietsland Nederland twee keer Fietsstad te worden? 

Houten groeit nog steeds. Hoe gaan we wat we hebben verbeteren en wat we nog krijgen versmelten?

Ik wil mij hier graag voor inzetten!