Skip links

John van Wijngaarden

John van Wijngaarden

Commissielid Houten Anders

Bijdragen

John van Wijngaarden
Commissielid & penningmeester
John.van.Wijngaarden@houtenanders.nl

“Geboren en getogen in Houten” Getrouwd en vader van twee dochters.

In 1960 bouwden mijn ouders een huis in Burgemeester Haefkenstraat. (De eerste nieuwbouw van Houten ) Ik ben nu zelf woonachtig in de wijk de poorten en ben nog steeds trots op wat Houten geworden is!

Na mijn studie gestart bij uitgeverij Wolters Kluwer, oa voor de algemene uitgeverijen en werkte vervolgens in alle delen van het land. Van Deventer tot Amsterdam en van Meppel tot Landgraaf. Als forens weet ik als geen ander hoe waardevol de centrale ligging van Houten is.

Altijd al actief geweest voor de Houtense gemeenschap en enthousiast betrokken bij wat er leeft in de samenleving. Bestuurlijk actief en nog steeds verbonden aan het maatschappelijke en culturele verenigingsleven.

Mijn levensmotto’s zijn: als het er nog niet is, dan moeten wij het kunnen organiseren” ( bijv. Cultuurnacht, Proef Houten & Makeblijde nodigt uit )

en “Geen passieve houding maar liever een actieve reactie”. ( bijv. duurzaamheidsproject Ollie en UitInHouten-website ) 

Adviseren, ondernemen en organiseren is mijn beroep, oplossingsgericht werken mijn doel en rekening houden met het feit dat het geluid van een minderheid waardevol is, completeert mijn missie.

Ik ken Houten, de bewoners en de ondernemers. Ga graag het gesprek met hen aan en ben van mening dat dezelfde samenleving bereid is om samen met onze ambtenaren te werken aan een mooie toekomst voor Houten. Ook om die reden ben ik politiek actief geworden voor de gemeente Houten. Ik zie het altijd als een uitdaging om oplossingsgericht te werken. 

Afgelopen tien jaren heb ik mij sterk gemaakt voor samenwerkingsverbanden tussen omliggende gemeenten ( Commissie Verbonden Partijen ) Mijn credo: Beleid houdt niet op bij de gemeentegrens, samenwerking verhoogt het rendement van onze inspanningen. 

Binnen de gemeentegrens ben ik een groot voorstander van het wijkgericht informeren en betrekken van de inwoners. Als je weet wat er leeft kan je samen de juiste keuze maken.

Ik draag graag bij aan een mooie toekomst voor Houten! Bel of mail mij en we maken een afspraak: 06-53705131 of mail: john.vanwijngaarden@houtenanders.nl