Skip links

Johanna van Oeveren

Petra van Buuren
Vertrouwenspersoon
info@houtenanders.nl

Mijn naam is Petra van Buuren (1965). Sinds 2006 woon ik met mijn man Rob en onze hond in Houten. Tot medio 2019 hebben wij in de wijk Het Mos gewoond, daarna zijn wij verhuisd naar Castellum waar wij nog steeds met veel plezier wonen. Veel is op loopafstand bereikbaar zoals de winkels, de huisarts/apotheek, en het openbaar vervoer.

Ik ben geboren en getogen in Utrecht en heb daar tot mijn 32e jaar gewoond. Daarna zijn wij verhuisd naar Zeist, en daar getrouwd met Rob. Vervolgens zijn wij verhuisd naar Amerongen, en in 2006 weer terug naar Houten. Overigens heb ik van mijn 16-18e in Houten gewoond in de wijk: De Gaarde. Ik heb een hele leuke tijd gehad omdat veel van mijn klasgenoten in Houten woonden. Echter kon mijn moeder niet wennen en zij wilde terug naar Utrecht. Mijn wens was om ooit weer terug te keren naar Houten.

Tot 2015 heb ik 20 jaar full-time gewerkt bij een commercieel bedrijf in medische apparatuur. Mijn achtergrond is HBO Bedrijfskundig management. Ik ben mij in 2011 gaan omscholen in de complementaire geneeswijze en leefstijl, en heb 10 jaar een praktijk aan huis gehad. Daardoor leerde ik veel Houtenaren kennen en hoorde wat er in Houten speelde.  

Omdat ik meer maatschappelijk betrokken wilde zijn in Houten, ben ik gaan zoeken naar een partij die mij aansprak. Eind 2022 ben ik in contact gekomen met Bartjan Meijer. In mei 2023 werd ik uitgenodigd voor een inspiratiedag in Lunet ad Snel. Die dag heb ik bijzondere mensen ontmoet en was ik geïnspireerd door de bevlogenheid van de mensen en wat er in Houten allemaal speelde. Er werd gezocht naar een Vertrouwenspersoon en ik heb mij aangemeld. Ik werk namelijk liever achter de schermen.

Van nature ben ik een mensenmens, ik houd van mensen maar ben geen meeloper. Ik kan namelijk ook prima alleen zijn en volg graag mijn eigen weg. Meningen van anderen neem ik ter harte.  Door mijn praktijk ben ik gewend om discreet te zijn en goed te kunnen luisteren. Ik blijf neutraal en oordeel niet over mensen. Iedereen mag er zijn.

Ik zie ernaar uit om er te zijn voor Houten Anders.