Skip links

Bartjan Meier

Bartjan Meier

Voorzitter / Fractie assistent
bartjan.meier@houtenanders.nl

Ik ben Bartjan Meier, inmiddels net de 50 gepasseerd en woon ruim 25 jaar in Houten-Zuid met mijn vrouw en twee inmiddels volwassen zoons. Wij zijn vanuit Utrecht Overvecht verhuisd naar Houten, omdat we op zoek waren naar een fijne, veilige en mooie omgeving om een gezin te starten. We waren één van de eersten die in Houten-Zuid kwamen wonen en genieten nog elke dag.

In het dagelijks leven werk ik voor het hoofdkantoor van een Amerikaans farmaceutisch bedrijf als Market Engagement Partner, waarbij ik verantwoordelijk ben voor de software, data en processen die de buitendienst gebruikt in de Benelux, Scandinavië, Zwitserland en Oostenrijk.

In 2018 ben ik actief geworden in de lokale politiek. Ik vind het belangrijk en leuk om naast mijn werk iets bij te dragen aan de maatschappij. Nadat ik eerst jarenlang voetbaltrainer ben geweest, werd ik gevraagd door Wayne om bij Houten Anders! te komen. De afgelopen vier jaar heb ik als commissielid kunnen ervaren hoe (lokale) politiek werkt. Hoe je zelfs met één zetel een verschil kan maken voor je gemeente.

Daarbij heb ik Houten Anders! zien groeien. Zowel in kwaliteit, waarbij we steeds meer hebben kunnen betekenen voor Houten, vaak in samenwerking met andere partijen, als in kwantiteit, want het team is enorm gegroeid de laatste tijd, met geweldige en betrokken Houtenaren. De positieve instelling in het team en het leuke werk met en in de raad heeft mij ertoe gebracht me ook voor de volgende periode kandidaat te stellen.

Houten is een unieke gemeente. Vergeleken met de gemeentes en steden in de omgeving heeft Houten echt wat meer te bieden. Ik zou er graag in de gemeenteraad aan bijdragen om dat unieke karakter te behouden en te versterken. Want Houten is Anders!.