Skip links

22 januari 2021

Kieslijst GR2022

Houten Anders! heeft de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Het team gaat met dezelfde mensen verder én voegt daar een aantal nieuwe aan toe. Met deze lijst van 19 enthousiaste Houtenaren gaat de partij voor 5 zetels. Met dit team gaat zij voor een meer transparante, betrokken en lokale gemeentepolitiek.

Het team van Houten Anders! laat zich kenmerken door variatie. Van jong tot oud is op de lijst vertegenwoordigd. Bovendien hebben de leden een gevarieerde achtergrond: het zijn ondernemers, werknemers, vrijwilligers, gepensioneerden en studenten. Wat deze leden met elkaar verbindt, zijn de eigen expertise en levenservaring die zij de komende 4 jaar vol overgave in zullen zetten voor de gemeente Houten en haar inwoners.

Top 3

De partij liet eerder al weten dat Axel Eerdman de lijsttrekker is. Eerdman is commissielid voor de partij en werkt als docent maatschappijleer in het voortgezet onderwijs. Op plaats 2 staat John van Wijngaarden. Van Wijngaarden is ondernemer en zet zich al jaren in voor Houten Anders! als commissielid en is maatschappelijk actief als voorzitter van de Houtense Cultuurnacht. Bartjan Meier komt op plaats 3, hij heeft een internationale functie bij een farmaceutisch bedrijf. De afgelopen 4 jaar heeft hij veel politieke ervaring opgedaan als commissielid voor Houten Anders!

Nummers 4 en 5

Op plaats 4 staat Wayne Wilson. Het huidige raadslid zal de fractie blijven ondersteunen met zijn kennis en ervaring. Nieuwkomer op de lijst, Ron van Swol, bekend als voorzitter van Dartvereniging Houten, staat op plaats 5. Hij heeft zich het afgelopen periode bewezen als actieve en betrokken ondersteuner van de fractie.
“De individuele wensen van onze leden zijn goed weergegeven in de posities op de lijst en dat zegt iets over hoe we binnen de partij samenwerken”, aldus een trotse Eerdman over de top 5.

Groeiend enthousiasme

De partij is de afgelopen raadsperiode flink gegroeid, zowel in aantal leden als in politieke ervaring. “We zijn professioneler, zelfbewuster en meer divers geworden”, begint Eerdman. De partij wil de komende jaren blijven werken aan de organisatie en ook actieve leden werven uit de dorpen rondom Houten. “Met dit gemotiveerde team staan we de komende vier jaar voor een transparante, betrokken en lokale gemeentepolitiek.”

De partij legt op dit moment de laatste hand aan haar verkiezingsprogramma.

De volledige kieslijst

 1. Axel Eerdman
 2. John van Wijngaarden
 3. Bartjan Meier
 4. Wayne Wilson
 5. Ron van Swol
 6. Inge Meier – van Hoeven
 7. Saskia de Pagter – de Groot
 8. David Scheers
 9. Jeroen Sopers
 10. John de Pagter
 11. Michael Wijnhout
 12. Ludo Knollema
 13. Sterre Jacobs
 14. Marlous van Leeuwen
 15. Johanna van Oeveren
 16. Bart Wendrich
 17. Michel Hofstee
 18. Henk Beugels
 19. Herberd Prinsen

Meer weten?

Bekijk ons team.

Lees ons verkiezingsprogramma.

Volg ons