Skip links
stempas referendum 2021

10 maart 2021

Hoog Houten, kijk omhoog Houten, …

Alle aandacht in de (lokale) media lijkt wel op de Ruimtelijke Koers te zijn gericht. Voor- en tegenstanders schermen met hele en halve waarheden.

Wat betekent een stem vóór of tegen eigenlijk?
Wayne (raadslid HA!)
: Het is een bijna onmogelijke vraag die wordt gesteld in het referendum. De Ruimtelijke Koers is een uitgebreid document. Het raadsvoorstel is zo aangepast, dat niemand het volledig overziet.

Is dat niet heel verwarrend?
Het is enorm verwarrend! Dat zie je ook aan de discussies op Facebook bijvoorbeeld. Veel aannames en misverstanden, ook door mensen die beter zouden moeten weten.

Maar Houten wordt toch on-Houtens als het een Ja wordt?
Nee, zeker niet. Elk vervolgplan gaat altijd nog langs de raad en wij zullen altijd strijden voor de best passende oplossing voor de inwoners van Houten.

Hoe staan jullie tegenover de hoogte waarover zoveel discussie is?
Hoogtes moet je niet willen vastleggen in een koersdocument. Wij vinden dat hoogte per situatie bekeken moet worden. Soms is een hoogte van 10 verdiepingen best goed in te passen. Er zijn ook locaties waar drie hoog al té hoog is.

Wat is dan belangrijk qua hoogte?
Dat bestaande woningen niet in de schaduw komen te staan. Dat nieuwe gebouwen passen binnen de bestaande wijk. En vooral dat je als je omhoog kijkt blauwe lucht ziet.

Houten is uniek, dat maakt Houten anders!

Wilt u reageren? Stuur dan een mail naar: info@houtenanders.nl

Meer informatie:

Klik hier voor neutrale informatie over de Ruimtelijke Koers.

Klik hier voor onze inzet bij het debat over de Ruimtelijke Koers.

Volg ons