Skip links

05 mei 2019

Gerard

Gerard Zandbergen

 

Met het onverwachte overlijden van Gerard Zandbergen op 4 mei j.l. gaat de politiek in Houten een markant politicus missen, die de raad kleur heeft gegeven met soms uitdagende debatten. De confrontatie daarbij niet uit de weg gaand. Allemaal om het standpunt waar hij voor stond te verdedigen, en de politieke stormen die dat af en toe opleverde voor lief te nemen.

Gerard beheerste het spel van de politiek en de daarbij horende presentatie als geen ander. Hij wist voor ITH altijd de zetels te handhaven. Wat zonder meer een knappe prestatie is. Gerard ademde politiek. Hij was er al toen ik in de politiek begon en ook nog steeds nadat ik met de politiek gestopt ben.

Veel facetten van het politieke bedrijf heb ik met hem meegemaakt. Hoewel voorspelbaar, toch altijd weer verrassend. Absoluut uniek als persoon en zal daarom node gemist worden. Ik wens als eerste zijn familie veel sterkte met dit verlies, maar zeker ook de partij en de fractie van ITH wens ik wijsheid en moed om de leemte die Gerard achterlaat op te vullen.

 

Michel Hofstee

Volg ons