Skip links

19 april 2018

Blog: Veilig Houten?

Vanmiddag was ik er weer, aan het einde van de Molenzoom, op weg naar de parkeergarage. 

Zes minuten stond ik daar stil, naar rechts kijkend naar links kijkend, de bus zien naderen en ondertussen op het fietspad vanaf alle kanten fietsers en snelle scooters naderend. Eenmaal op een (bijna) rustig moment staken er nog enkele kinderen diagonaal over. 

Een momentopname, maar eerlijk gezegd; ik reed daar nog nooit met een gerust hart rechtsaf. Altijd ben ik weer bang dat iemand vanuit een onverwachte (dode) hoek dit vreemde verkeerspunt nadert. Deze splitsing is mij al jaren een doorn in het oog. 

Het is DE weg naar het centrum van Houten! Er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt om boodschappen te doen op het Rond. 

Op dit punt komen alle vormen van vervoer samen, ook omdat het centrale busstation een onderdeel is van dit “verkeersplein” aan het einde van de Molenzoom. 

Nu ben ik met deze situatie bekend. Maar bezoekers die op deze wijze voor een eerste keer kennis maken met Houten, als verkeersveilige stad, zullen zich op een vreemde wijze “verwelkomd” voelen. 

Nu er ook meer bedrijvigheid richting de Korenmolen/tunnel is, omdat daar de eerste huizen zijn opgeleverd, is het hoog tijd om eens goed na te denken of deze situatie niet ANDERS kan. Er kan en mag niet gewacht worden tot dat er een ongeluk gaat gebeuren. Wij willen niet tot de groep behoren die dan zegt: ‘hadden wij maar…’ Nee, wij willen voorkomen dat het kalf verdrinkt en willen nu al de put dempen. 

Dus, dat er nu gestart wordt te zoeken naar een verkeerstechnisch goede oplossing voor deze situatie. Een situatie die voor alle weggebruikers de meest veilige is. Wij gaan vragen stellen aan de verantwoordelijk wethouder, een motie indienen en het proces goed volgen. 

Houten Anders! Gaat hiermee aan de slag en zal u natuurlijk blijven informeren. 

 

John van Wijngaarden 
commissielid Houten Anders!
john.van.wijngaarden@houtenanders.nl

Volg ons