Skip links

27 februari 2018

Houten Anders Onderneemt

Ja! het gaat goed! Maar het kan ook anders.

Wat anders? Wordt ons dan gevraagd.

Houten heeft potentie! Houten moet en kan zich, verder groeiend, onderscheiden. Zonder ons te meten aan de omgeving of af te geven op anderen, kunnen we Houten voorbereiden op een mooie toekomst door oplossingsgericht samen te werken Daar is soms lef voor nodig. Durf om te investeren maar ook het besef dat behoud, afschrijving en onderhoud geld kost. Het verwacht van ons allen een gezamenlijke visie. Een visie die wij allen moeten delen en steunen.

Houten is aantrekkelijk voor ondernemers en bewoners. Dat moet zo blijven. Duurzame keuzes moet je daarom samen maken. Het “presenteren” van onze stad kan nog beter. Houten Anders wil vitaliteit als uitgangspunt! Iedereen die Houten digitaal zoekt , met trein of auto passeert of bezoekt geïnspireerd moet raken en zich welkom moet voelen. Houten zou bijvoorbeeld een leiderschapsrol op zich kunnen nemen bij regionale samenwerkingsverbanden.

Als regio hebben wij onze taken en verplichtingen. Bouwen voor onze bewoners is daar een van en is een uitdagende. Ja! er kan gebouwd worden aan de stad waar wij trots op zijn en blijven. Houten mag en moet gezien worden. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap maakt Houten nog aantrekkelijker. Het huidige netwerk van ondernemers, winkeliers en ZZP’ers is groots en krachtig. Gezamenlijke ondernemersbelangen mogen en moeten door hen geuit worden en de politiek moet deze uitingen met een open houding tegemoet treden.

Participatie was en is een belangrijke term. Maar de wijze waarop je het invult en toepast bepaalt het succes. Inspraak is leuk maar wat gebeurt er vervolgens met de verzamelde informatie? Durven wij als Houten te investeren, te motiveren en vervolgens te innoveren? Houten Anders! onderschrijft de mening van bedrijvenvereniging IKH dat het tijd is voor lokale en regionale samenwerking.

Houten Anders! is ook trots op de gemeentelijke samenwerkingsverbanden. HA! wil dat Houten groeit en zich nadrukkelijk profileert. Samen bouwen aan een mooie toekomst voor Houten.

Wij nodigen u uit om mee te bouwen. Deel uw mening!

John van Wijngaarden
Commissielid

Volg ons