Skip links

Betrokken

Houten Anders! wil de betrokkenheid van inwoners en ondernemers bij politieke besluiten vergroten. Een oprechte houding van luisteren, positief handelen en kritisch meedenken leidt volgens ons tot de best passende oplossing voor de grootst mogelijke groep.

Betrokkenheid komt van twee kanten: een betrokken politiek bij de samenleving én een betrokken samenleving bij de politiek. Je kunt geen betrokkenheid verwachten, als je het zelf niet toont. Het is een houding en een waarde die iets zeggen over hoe je met elkaar omgaat. 

Betrokkenheid is de basis voor onze standpunten binnen het sociaal domein, op onze kijk op leefbaarheid in een wijk, de relatie met het verenigingsleven en de lokale democratie als geheel. Een betrokken gemeente ziet haar inwoners nooit als nummer, maar als een mens. Bovendien werkt een betrokken gemeente in vertrouwen met haar inwoners samen om de belangrijkste uitdagingen aan te pakken.  

De andere kernwaarden van Houten Anders! zijn transparant en lokaal. Lees er meer over door er op te klikken of lees hieronder hoe wij ons hebben ingezet voor een betrokken politiek.

Betrokken

Volg ons